Винний тур на Закарпаття 12.01

Чернівці-Мукачево-Берегово-Іза-Чернівці

Дата туру: 12.01

В програмі туру: відвідування винного фестивалю "Червене Вино" в Мукачево, термальні джерела в Берегово, екскурсії-дегустації найкращих закарпатських вин Chateu Chizay, та сири.   

 

1 ДЕНЬ 

Ранішній виїзд з Чернівців. Переїзд до Мукачево. Наше знайомство з Закарпаттям розпочинається з панорам Карпатського регіону: перевали,  вершини, гірські струмки. Старовинне місто, яке віками стоїть на берегах норовливої річки Латориця. Мукачево  вважається найздоровішим та найкрасивішим в регіоні. При чому, у всіх аспектах. Тут надзвичайно сприятливий клімат та чисте, солодке повітря. Поліетнічність та поліконфесійність населення створюють відкриту та гостинну атмосферу для приїжджих. Прогулянка містом обіцяє вам чимало приємних вражень та цікавих відкриттів, задоволення від знайомства з пам’ятками міста, його традиціями, смаколиками закарпатської кухні. Мукачево. Прогулянка містом теракотових дахів. 

                                                                            

Щорічно у Мукачево напередодні Старого Нового Року (Св. Василя) відбувається винний фестиваль "Червене вино". Це справжнє свято з колядками, ряженими, призами і, звичайно, дегустацією. Розмаїття сортів вина, його смаків і барв, оригінальність бочок та пляшок здатні задовольнити найвибагливішого гурмана. Вам буде запропоновано вино біле, червоне, рожеве, гаряче та холодне; з корицею та медом, з пляшки, бочечки, діжки, термоса. Перерахувати всі сорти, презентовані на конкурсі-фестивалі «Червене вино», так само важко, як скуштувати напій в кожного виробника. Крім традиційних для Закарпаття сортів – Ізабелла, Лідія, Кадарка, Сапераві і Каберне, на фестивалі також можна буде спробувати вина європейських сортів, таких як Цвайгелт, Трамінер, Черсегі Фюсереш, Іршаі Олівер, Мускат, Мюллер Тургау.

                                                                                        

Далі нас чекає справжній закарпатський Едем - Берегово. Термальні води, ароматні вина, гостинна закарпатська кухня - колоритне містечко просто створене для оздоровчого та розслабленого відпочинку. Саме тут ви звірятимете європейський час, та час "за Києвом", почуєте українську, мадярську ( себто угорську) мову, спробуєте справжній закарпатський бограч та інших місцевивих закарпатських смаколиків. Відвідування термальних басейнів "Жайворонок" ( вх. квитки оплачуються додатково). Це сучасний і комфортний термальний комплекс, побудований в 2011 році та розташований біля підніжжя Берегівського вулканічного низькогір’я. Він складається з основного критого басейну (температура води 31-33°C), в якому функціонують гідромасаж, гейзер і два водоспади, а також джакузі (42-45°C). А згодом на території комплексу було відкрито пляж під відкритим небом, який вміщує у себе ще 2 термальні басейни (дитячий і дорослий) та один із найбільших басейнів комплексу з прісною кремнієвою водою звичайної температури. 

                                                       

А по завершенню оздоровчих процедур, запрошуємо вас справжню дегустацію вин в Шато Чизай (оплачується додатково). Тур в Шато Чизай – це не просто дегустація у винному підвалі. Це занурення у світ виноградарства і виноробства. Ви отримаєте задоволення, а ще – знання, і проведете час із користю. Професійний сомельє розкаже вам історію найпопулярнішого на планеті напою та про розвиток виноробства на Закарпатті. А ще всі деталі та цікавинки про сучасне виробництво вина в світі, про тенденції і тренди. Вам буде цікаво, смачно і весело! Те, що треба під час відпочинку! Дегустація включає в себе: екскурсію територією підприємства, відвідини нашого Музею виноробства і виноградарства, дегустацію вин від професійного сомельє! та відвідини виносховища, де ви отримаєте знання про те, як у сучасному світі виробляють вино. 

Ночівля в готелі. 

2 ДЕНЬ 

Сніданок. Виселення з готелю. Переїзд до Хустського району. Сьогодні на вас чекає день знайомств з закарпатськими делікатесами. Раніше вівчарство та сироварінням займалися практично всі. Але ця " не легка" справа на початку 90х повністю занепала.  Сироварня "Бараново", яку ми сьогодні відвідаємо в с. Іза, заснована в 2005 році Юрієм Лепеєм,  та спеціалізується на виробництві різних видів сиру з овечого та коров’ячого молока за найкращими традиціями закарпатського сироробства. Підприємство пропонує 15 видів продукції, до числа яких входять бринза, вурда, м’які та тверді сири, масло, кефір. Під час екскурсії до господарства Вас познайомлять з усіма етапами сироваріння на модернізованому обладнанні, запропонують прогулянку-екскурсію територією ферми та дегустацію 4-х видів коров’ячого сиру разом із келихом закарпатського вина або горнятком запашної кави. Дегустація триває до 1 години. 

                                         

Повернення до Чернівців. 

Вартість туру на 1 особу: 

Дорослі  Діти до 12 років
1675 грн.  1425 грн. 

 

У вартість туру включено: У вартість туру не включено:

Автобусний переїзд в обидві сторони;

Екскурсійна програма;

Супровід ліцензованого гіда-екскурсовода;

Проживання в готелі на базі   "сніданок";            Страхування;                                  

                                                        

                                        

 

Вхідні квитки:

  1. Мукачівський замок "Паланок" ( 40грн./20 грн.);
  2. Термальні басейни "Жайворонок" Тариф 2 год. (200 грн. - дорослий; 100 грн. - діти)

Факультативні екскурсії;

Дегустації:

  1. Шато Чизай - 95 грн. дорослі; 45 грн. - діти (дітям надається виноградний сік);
  2. Сироварня "Бараново" - 75 грн. з особи; 

Додаткове харчування;

 


Коментарі